EĞİTİM
Giriş Tarihi : 13-06-2025 12:36   Güncelleme : 13-06-2025 12:49

FİLİSTİN İÇİN KERMES 13–06–2025

FİLİSTİN İÇİN KERMES 13–06–2025

FİLİSTİN İÇİN KERMES 13–06–2025

Akyazı İnönü İlkokulu öğrencileri, "Kalpler Filistin için atıyor. Bu iyiliğe sen de ortak ol!" sloganı ile Filistin yararına kermes düzenledi. Okuldaki sosyal duyarlılık projeleri, son yıllarda ilçe, şehir ve hatta ülke dışına taşarak bir geleneğe dönüştü.

bu yılki sosyal duyarlılık projesinin teması; ırk, renk ve inanç fark etmeksizin tüm dünyanın vicdanını yaralayan Filistin halkının mağduriyetleri, onları gidermeye çalışma ve mağduriyetleri ile ilgili farkındalık oluşturma çabası üzerine kuruldu.

son kermes etkinliği "Kalpler Filistin için atıyor. Bu iyiliğe sen de ortak ol!" sloganı ile Filistin yararına yapıldı.

idarecilerin öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerin birlik içindeki gayretleri duygulu anlar yaşattı.

öğretmenlir bu tür ortamların eğitsel bir laboratuvara dönüştüğünü ve onlarca kitap okutmaya denk olduğunu, ifade ettiler.

Sınıf öğretmeni Faruk Kılıman; "Yeni yüzyıl maarif modelinde mutlu bir birey ve çevre amacına hizmet eden erdem-değer- eylem gibi eğitim modelleri vardır. Birey erdemi tanır, ama yaşantıya dökülmezse hissedemez. Hissedemediği şeye de değer veremez. Bu mantık doğrultusunda yapılan projeye baktığımızda teoride verilen iyilik, yardımseverlik, merhamet ve empati gibi erdemlerin pratiğe dökülmesi kişide tarif edilmesi zor bazı duyguların ve hazzın oluşmasını sağlar. Bu duygu ve hazlar kişide değeri meydana getirir.

Değer verilen bu erdem de hayatın ileriki safhalarında eyleme dönüşmeye mahkum olur.

zamanımızda bilgi sorunu yok denecek kadar azdır. Ama zamanımızda bilgiyle beraber insanı değerli kılan duygu sorunu vardır. Duygu yoksunu bireyler robotlaşır ve makineleşir. Bizim en büyük amacımız insanı robotlaşmaktan koruyarak hem duyuşsal hem bilişsel bir bütünlük içinde gelişimini sağlamaktır." diye konuştu.

Okul müdürü Cuma Gökhan Dilek; "Kötülük bulaşıcı olduğu gibi iyilik de bulaşıcıdır. Bu tür etkinliklerin sadece okulumuzda değil, çocukların olduğu tüm kurum ve kuruluşlarda yaşatılması ve arttırılması gerekiyor.

Kermeste emeği olan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi.

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI