Selâmun Aleyküm
Saygıdeğer Kardeşlerim
Mevlâm'dan sizlere sağlık sıhhat afiyetler içerisinde hayırlı, huzurlu, feyz ve bereketli Cuma'lar dilerim
Soru :
Kabir azabı yoktur, diyorlar Bu doğrumudur?
Cevap :
Hayır, doğru değildir.
Kabir durağı vardır ve HAK'tır.
Kur'an ayetlerinin işareti ve hadis-i şeriflerin delâletiyle sabit bir konudur. Kabir ya cennet bahçelerinden bir bahçe veya cehennem çukurlarından bir çukurdur.
Münker ve nekir melekleri kabre konulanlara sorular soracaktır. Doğru cevap verenler için bir pencere açılacaktır ve cennet gösterilecektir. Yanlış cevap verenler için cehennem kapıları açılacaktır.
Tabii bu durum dünyadaki iman ve amellerimiz ile ilgilidir. Allah CC ve Rasülüne iman eden ve salih amel işleyenlerler için kabir durağı huzur ve mutluluk yeri olacaktır. İnanmayanlar için ise kabir durağı azap yeri olacaktır.
Soru :
Kabir azabı var mıdır? Varsa nasıldır?
Kabir azabını ruh mu çeker yoksa beden mi?
Cevap :
Özetle, " kabirde bedene azap" yoktur ancak "kabir azabı" vardır. Bir başka ifadeyle "kabir azabı" vardır; bu azap bedene değil "beşerî ruha"dır.
Ancak"kabir azabı" yoktur; derken zira kabirde azabı hissedecek "ruh" yoktur; sadece çürümeye başlayan bir beden vardır; ruh geldiği yere geri dönmüştür.
Selâm dua ve hürmetlerimle Allah'a emanet olunuz.
BİR SORU BİR CEVAP 06.12.2024
Admin ALİ ŞANLI