TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 28-06-2023 13:54   Güncelleme : 29-06-2023 13:54

BAYRAM MESAJI

BAYRAM MESAJI

İLÇE MÜFTÜMÜZ KAMİL ÖZCAN DEMİR'İN KURBAN  BAYRAMI MESAJI

İlçe Müftümüz  Demir; “Bizleri bir Kurban Bayramına daha ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd olsun.
Rabbimizin dost edindiği İbrahim aleyhisselama, Allah için kurban olmaya razı olan İsmail aleyhisselama ve her iki peygamberin sadakat ve teslimiyetini bayrama dönüştüren sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa ( s.a.v)'e  sonsuz salat ve selam olsun.
“Yüce dinimizin iki bayramı vardır.Ramazan-ı Şerif ve Kurban Bayramı.
Bayramlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma günleridir.Bayramlar sevme ve sevindirme günleridir.Bayramlar dargınlık ve küskünlüğün bir tarafa bırakıldığı, kin ve nefretin  unutulduğu günlerdir.

Bayramlar, kardeşlik duygularımızı pekiştiren, dayanışma ve yardımlaşmayı sağlayan, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren, birlik, beraberlik, paylaşma, dayanışma ve rahmet günleridir.
Kurban ise; Rabbimize yakın olma arayışıdır. Kurban bayramı, kurban ibadetinin yerine getirilmesinin yanında bizlere teslimiyeti, fedakarlığı, paylaşmayı ve yakınlaşmayı öğretir. Müslüman, sadece Allah’ın rızasını kazanmak niyetiyle kesmiş olduğu kurban sayesinde Allah’a yaklaşma ve O’nun rızasını kazanma imkânı bulur.

 Bayramları fırsat bilerek, ailemiz, akrabalarımız, komşularımız ve yakınlarımızla bayramlaşarak onları aramalı, sevgi ve merhamete muhtaç yetim, hasta, yaşlı ve kimsesizlerin sevinci olmalıyız. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Akyazı'mız  olmak üzere, Din Gönüllüsü hocalarımızın ve  tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını tebrik eder, bayramın başta ülkemiz olmak üzere milletimiz ve insanlığın barış ve huzuruna  vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederim” dedi.

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI