BAŞER SERDİVAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE ATANDI 20.08.2025
Akyazı ilçesinin yetiştirdiği başarılı eğitimci ve idareci Eşref Başer, eğitim hayatındaki başarılı kariyerine bir yenisini ekledi. Uzun yıllar Adapazarı Atatürk Anadolu Lisesi Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Başer, son olarak Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak göreve getirildi.
Görev süresi boyunca lisede birçok akademik ve sosyal başarıya imza atan Başer, öğrencilerin akademik gelişimini destekleyen projeleri ve öğretmenlerle yürüttüğü etkili yönetim anlayışıyla tanınıyor. Eğitim camiasında saygın bir isim olarak bilinen Başer’in, Serdivan ilçesinde de başarılı çalışmalar yürütmesi bekleniyor.
Yeni görevinde ilçedeki eğitim kalitesini artırmayı hedefleyen Başer, öğretmenler, veliler ve öğrencilerle yakın iş birliği içinde olacağını ifade etti. Ayrıca, ilçede eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve başarıyı artırmak için çeşitli projeleri hayata geçirmeyi planladığı öğrenildi.
Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanması, hem Akyazı hem de Sakarya eğitim camiasında memnuniyetle karşılandı. Eğitimdeki deneyimi ve liderlik özellikleriyle tanınan Eşref Başer’in, ilçede eğitim çalışmalarına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
Eşref Başer kimdir?
1978 yılında Sakarya Akyazı’da doğdu. İlk,orta ve lise öğrenimini Akyazı'da tamamladı. 1995 Yılında başladığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesinden 1999 yılında mezun oldu. Aynı Yıl İstanbul Tarık Us İlköğretim Okulu’nda öğretmenliğe başladı. İki yıl öğretmenlik yaptıktan sonra sırasıyla, Fatih Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu ve Muhittin Akdik İlköğretim Okulu’nda okul müdürlüğü yaptı. 2006 Yılında Sakarya Akyazı ilçesine tayin oldu. 2018 yılına kadar Ahmet Hasnun Tunçsoy İlköğretim Okulu ve Şht. Yzb. Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi’nde okul müdürlüğü görevlerinde bulundu. Bu süreçte Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yüksek lisans yaptı. 2018 - 2022 yıllarında Adapazarı Atatürk Anadolu Lisesi’ne okul müdürü olarak görev yapmıştır. 2023 yılından itibaren Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesinde okul müdürü olarak görevine devam etmektedir. Eşref BAŞER evli ve iki çocuk babasıdır.

















