TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 26-05-2023 22:04   Güncelleme : 26-05-2023 22:10

ATSO OSB İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

ATSO OSB İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), ilçede kurulması planlanan Gıda Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalara başladı.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, Akyazı Gıda OSB'ye yönelik Akyazı Belediyesi ile imar çalışmaları konusunda görüşme gerçekleştirdi.

ATSO Genel Sekreteri Harun Bayrak’ın da yer aldığı görüşmede OSB projesi masaya yatırıldı.

Başkan Bayraktar,  Akyazı başta olmak üzere Sakarya ve hinterlandında yer alan geniş ve verimli alanlarda katma değer ve sinerji oluşturacak ve ayrıca tarımsal üretimin ve hayvancılığın bölge hasılası ve istihdamındaki payının hızla artmasını sağlayacak Akyazı Gıda Organize Sanayi Bölgesi hakkındaki çalışmalara başladıklarını söyledi.

İlçemizdeki sanayi alanlarının dolu olduğunu anımsatan Başkan Bayraktar, mevcut sanayi alanları içerisinde ve ilçede OSB olmaması nedeni ile çarpık sanayileşmenin had safhaya ulaştığına dikkat çekti.

OSB İHTİYACI ZARURİ HALE GELDİ

Z.Şinasi Bayraktar; "

İlçemizde OSB kurulma ihtiyacı ve önemi zaruri hale gelmiştir. İlçemiz müteşebbis için her yönü ile avantajlı bir bölgedir gerek lojistik gerek ülkedeki metropollere yakınlığı ve bölgede bulunan nitelikli iş gücü ile öncelikli tercih edilebilecek konumdadır.

Organize Sanayi Bölgesi’nde amaç öncelikle dışarıdan yatırımcıyı alabilmek ve Akyazı’ya yeni sermaye akışını sağlamak ve bölgeye yatırım yapan firmalarımızla beraber mevcut istihdamı arttırmaktır. Akyazı’mızın ekonomisine büyük katkı sağlayacak ve ticari hayatımızı pozitif olarak etkileyecektir. İstihdamın Akyazı’mızın ticari hayatına dokunması, esnafımızın doğacak olan ek istihdamdan dolayı olumlu olarak yoğun bir döneme doğru gireceğini düşünüyoruz" dedi.

YATIRIMCI ÇEKECEK

Tarım kenti olan şehrin yanına imalat ve üretim kültürünü de ekleyerek daha da büyümesini, gelen ve gelecek büyük firmalarla beraber Akyazı’nın isminin tanıtımını çok daha geniş kitlelere duyuracaklarını vurgulayan Bayraktar, çalışmalar neticesinde yakın zamanlarda girişimcilerin yatırımlarının aktif hale geleceğini ve genişlemeyle beraber en az bu bölgenin iki katı kadar daha yatırımcıyı çekebileceklerini ifade etti.

AKYAZI'NIN GELECEĞİ ÇOK AÇIK"Akyazı’nın geleceğinin çok açık olacağını görüyorum" diyen Başkan Bayraktar, şunları kaydetti; "

Yaptığımız görüşmeler sonunda hep şunu dile getirdik. Bu bölgede çalışacak nitelikli elemanlara ihtiyaç olacak. Gerek meslek okullarıyla gerek halk eğitim merkezleri vs. gibi yerlerle şimdiden her yatırımcının istediği nitelikteki elemanları yetiştirmek zorundayız. Bu konuyu Belediyemize de ilettik. İnşallah bu çalışmalarımızı ilerletip, bu nitelikli istihdamı bölgemizde yetiştirilecek kişilerle karşılamayı düşünüyoruz. ATSO olarak, Akyazı Gıda  Organize Sanayi Bölgesi’nin büyümesi ve büyük yatırımcıları buraya davet etmek için tanıtımlarımıza ve yatırımcı görüşmelerimize devam edeceğiz. Böylece Akyazı’mız arzuladığı ve hak ettiği ekonomik refaha kavuşacaktır."

Bayraktar, çalışmalarda emeği geçen Akyazı Belediyesi'ne ve girişimcilere teşekkür etti.

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI