TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 01-02-2023 13:06   Güncelleme : 19-08-2023 12:48

ATSO BAŞKANI BAYRAKTAR’DAN "EYT' AÇIKLAMASI

ATSO BAŞKANI BAYRAKTAR’DAN

ATSO BAŞKANI BAYRAKTAR’DAN "EYT' AÇIKLAMASI

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Z.Şinasi Bayraktar Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin küresel durgunluk riskinin yaşandığı, enerji ve hammadde maliyetlerinin arttığı bir döneme denk geldiğini ve işverenlerin ödeyeceği kıdem tazminatlarının işletmelerin mali yapılarını olumsuz etkileyebileceğini belirterek,

"İşverenlerin kıdem tazminatı yükünü kaldırabilmesi açısından Kredi Garanti Fonu desteğiyle uygun koşullu ve uzun vadeli kaynak sağlanması çok önemli bir destek olacaktır. Hükümetimize bu konuda teşekkür ediyoruz. İş dünyamızın önünü görmesi, geleceğe yönelik çalışmalarının sürdürebilirliği açısından önemli bir destek olacaktır.

ATSO Başkanı Bayraktar, yazılı bir açıklama yaparak, kıdem tazminatı ödemeleri konusunda işverenlere KGF desteği sağlanmasına ilişkin çalışmaları değerlendirdi. Türkiye gündeminde yer alan EYT düzenlemesinin, küresel ekonomide durgunluk riskinin yaşandığı bir dönemde gündeme geldiğini kaydeden Bayraktar, "Küresel ekonomide resesyon riski yaşanırken, büyümede yavaşlama tahminleri yapılırken ve enflasyonla mücadele sürecinin etkileri devam ediyorken EYT düzenlemesinin yapılması işverenleri bir yandan nitelikli iş gücü kaybı diğer yandan da yüklü tazminat ödemeleriyle karşı karşıya bırakıyor" diye konuştu.

Kıdem tazminatı ödemeleri nedeniyle işletmelerin finansman yönünden sıkıntıya gireceğini kaydeden Başkan Bayraktar, bu nedenle işletmelerin yeni yatırım ve yeni istihdamdan kaçınabileceklerini ifade etti. Bayraktar, "İşverenlerimizin kıdem tazminatı yükünü kaldırabilmesi için Kredi Garanti Fonu desteğiyle uygun koşullu ve uzun vadeli kaynak sağlanacak olması çok önemli bir destek olacaktır Talebimizin dikkate alınarak reel sektörümüze finansman desteğinin gündeme gelmesi çok kıymetli. Bu destek yatırım ve istihdamın devamı için de faydalı olacaktır" dedi.

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, nitelikli personelin yeniden istihdam edilmesinin söz konusu olacağını belirterek, Sosyal Güvenlik Primlerinin düşürülmesinin de üretim ve ticaretin sekteye uğramadan devam etmesine katkıda bulunacağını ifade etti.

 

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI