EĞİTİM
Giriş Tarihi : 29-09-2022 16:57   Güncelleme : 29-09-2022 17:13

AKYAZI'DA YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU, HAYATA SAYGI DURUŞU ETKİNLİĞİ

AKYAZI'DA YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU,  HAYATA SAYGI DURUŞU ETKİNLİĞİ

AKYAZI'DA YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU,

HAYATA SAYGI DURUŞU ETKİNLİĞİ

İçişleri Bakanlığınca 81 ilde trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla eş zamanlı yapılan “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" uygulaması Akyazı'da da gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030 yılına kadar yüzde 50 oranından azaltılması hedefi doğrultusunda önceki yıllarda düzenlenen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”, “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” ve “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” kampanyalarının ardından bu yıl da “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” mottosu doğrultusunda“ Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla yaya önceliğine yönelik farkındalık çalışmalarına devam ediyor.

Bu çerçevede bugün 81 ilde 11.00-14.00 saatleri arasında geleceğin bilinçli yaya ve sürücüleri yaya geçitlerinde bayraklarla buluşarak trafikte yaya önceliğine dikkat çekecek uygulama yapıldı.

Ana güzergahlar üzerindeki ışıksız yaya geçitlerinde bulunan yaya çizgilerinden bir tanesi kampanya çerçevesinde sembolik olarak kırmızıya boyandı.

Akyazı'daki uygulama ise Konuralp İlkokulu 4-D sınıfı öğrencileri tarafından yapıldı. Programa Kaymakam Yakup Güney, Belediye başkan yardımcıları Mehmet Öztürk ve Ali Özer, Akyazı İlçe Emniyet Müdürü Hasan Fehmi Talay, Akyazı Jandarma Komutanı Aksoy Ağtürk, trafik polisleri ve jandarma ekipleri de katıldı.

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI