TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 28-12-2023 11:31   Güncelleme : 28-12-2023 12:00

AKYAZI'DA ÇÖZÜME KAVUŞTURULAMAYAN TRAFİK ÇİLESİ...

AKYAZI'DA ÇÖZÜME KAVUŞTURULAMAYAN TRAFİK ÇİLESİ...

AKYAZI'DA ÇÖZÜME KAVUŞTURULAMAYAN TRAFİK ÇİLESİ...

Bu yazımı, hem bir sürücü hem de yaya olarak paylaşıyorum.

Sadece dört aracın geçmesinin mümkün olduğu her iki yanında araba bırakmanın serbest olduğu bir ilçeden bahsediyoruz.

Gidebileceğiniz araçla bir gelen ve giden toplam iki yön var.

İlçe merkezine Sadece 5 km uzaklıkta oturuyorum lakin hiç 10 dakikadan kısa sürede merkeze ulaşamadım. Bunun sebebi hem Akyazı'daki yanlış yapılaşma, hem trafik ekiplerinin sürekli takip yapmaması. Bir de sürekli yolumuza çıkan yaya, bisikletli ve motosikletliler... Bu sorun çözülür mü bilmem ama böyle bir sıkıntının olduğu gerçek. Gerçi dün bir amcanın "Ben yıllardır Akyazı'da yaşıyorum emekli imamım. Ben daha Akyazı’yı çözemedim " ifadelerini kullanması, bir gerçeği yüzüme vurdu.

Dedim sen burada gurbetçisin hiç uğraşma...

Olsun ben yazayım da kalemim konuşsun. Çünkü birkaç kez konuşmaya kalktım hakkımı bile arayamadım. Bir platform bulmuşken şimdi yazayım.

Yayalara geçiş üstünlüğü sağlanması çok güzel bir uygulama evet, lakin bu anlayış,yayaların trafiğin akışını engelleyip her aracın önüne pervasızca atlaması anlamına da gelmiyor. Bir yaya yüzünden dakikalarca beklediğimi hatırlıyorum .Çünkü yoğun trafikte sadece bir kişi değil arkadaki tüm araçlar duruyor hepsinin tekrar harekete geçmesi dakikaları buluyor .Keşke yayalar da azıcık sabırlı olsa minicik bekleyebilse !Biz araç sürücüleri belediyenin en yoğun saatte ana caddede hizmet etmesini bekliyoruz !!Çünkü çöp kamyonlarının çalışabileceği daha sakin saatler yok!!! Bekleyelim , zaten evde bıraktığımız çocuklarımız görüşmeyi bekleyen randevulu veli ve arkadaşlarımız yok !!!Biz bir açıklama yaparız onlara da siz halka ve Yaradan'a nasıl açıklama yapacaksanız merak ediyorum doğrusu. Kul hakkı değil de nedir bu? Amca İfadesinin devamında "Akyazı güya müteasıp dinini yaşayan bir yer..."demeden de geçemedi. Haklısın amcam hem de çok... Ama alacağın yok!

Geçtiğimiz günlerde bir kırtasiyenin önüne aracımı park yeri olarak belirlenen yere doğru şekilde park ettim döndüğümde arkamda kuyruk oluşmuş. 5-6 tane araç ,aracımın arka kısma benim ve pek çok kişinin fark etmesini engelleyecek şekilde bırakmış .Aracın dörtlüleri yanmıyor, araçlarda telefon numarası yok bekle ki gelsinler! Kızım da beni bekliyor okuldan alsınlar diye...

Tüm dükkanlara, esnaflara sordum emniyeti aramadan önce .Yok !20 dakika gelmedi arkadaş emniyet gelip ceza kesince teşrif ettiler Hani bir dakika işin olsa neyse ,belki en az yarım saattir oradasın emniyet arıyor gelmiyorsun bu nasıl bir pervasızlık ,gerçekten anlamıyorum. Emniyet de illaki arayınca mı gelecek? Düzenli kontroller yapılsın kurallara uymayanlara kesilsin ceza... Bu nedir Allah aşkına? Kim görevini yapıyor, kim yapmıyor kim zamanında işinde kim savsaklıyor işini ben anlayamadım şahsen. Ancak anladığım ve bildiğim bir şey var ki kim hakkını vererek görevini yerine getirirse kula da Allah'a da hesap verir. Çünkü hesap günü çok çetindir!

Derseniz ki peki nasıl çözelim bu sorunu.

Çözümler çok tabi dinleyen olursa...

28.12.2023

Rüveyda Güneş

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI