TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 11-05-2023 15:52   Güncelleme : 11-05-2023 15:54

AKYAZI 84 ÜNİTE KAN BAĞIŞLADI

AKYAZI 84 ÜNİTE KAN BAĞIŞLADI

AKYAZI 84 ÜNİTE KAN BAĞIŞLADI

Gazi Süleyman paşa camii önünde Kızılay mobil aracında Akyazılılar 84 ünite kan ile 252 kişinin hayatına dokundular.

Kızılay şube başkanı Birincioğlu bugünkü kan bağışımız yoğun ilgiden dolayı saat 20.00 ye kadar sürdü.

Ekipteki standart 84 üniteli kan torbası bitti.

Birçok kişi de geri döndü.

Bu yoğun ilgiden ve 84 ünite ile kurtarılan 252 hayatlar adına tüm Akyazılı bağışçılarımıza ve desteğiniz için değerli basınımıza teşekkür ediyoruz

 

Akyazı Kızılay ile Eyyup Genç Fen Lisesi'nin iş birliği ile Akyazı'da kan bağışı kampanyası yapıldı. Mobil aracın çarşı merkeze kurulmasıyla Akyazılılar kan vermek için kuyruk oluşturdu. Ekipteki standart 84 üniteli kan torbası bitti.

Akyazı İlçe Emniyet Müdürü İlhan Yıldırım da kan bağışlanalar arasında ilk sırada yerini aldı.

AKYAZI KIZILAY HAKETTİĞİ UNVANI ALDI

akyazı Kızılay Başkanı Mustafa Birincioğlu; "Akyazı hak ettiği unvanı aldı, temsilciliği kapattık. Genel merkezin 30 Nisan'da aldığı yönetim kurulu ile ilgili 3 Mayıstaki genelgeyle beraber artık Akyazı şube oldu. Şube olmanın getirdiği sorumlulukları daha iyi yaşayarak yönetimimizi kurduk. Çok kısa sürede bunların dernekler masasında da yeni ismi sivil toplum kuruluşuyla beraber gerekli yazılı arka planı hazırladık. Bir kaç gün içerisinde inşallah genel merkezin son yetkileriyle beraber işlemlerimizi bitireceğiz, yeni yönetimimizle huzurlarınıza çıkacağız.

BİR ÜNİTE KAN, KURTARILAN ÜÇ CAN

bugane kadar bize destek olan tüm bağışçılarımıza hem maddi hem manevi, kan veren tüm bağışçılarımıza Akmazımızın isminin yukarılara taşınmasında, insanların dikkatini çekmesinde dolaysıyla hak ettiği unvanı almasına katkı da bulunan herkese çok çok teşekkür ediyoruz. Bugünün anlam ve önemine binaen Kan sürekli ihtiyaç, acil ihtiyaç değildir. Günlük 5 bin ünite kan sürekli olarak ihtiyaç halindeki hastalarımıza bir de andemiden dolayı biriken hastalarımıza verilebilmesi için sürekli 5 bin ünite kan harcanıyor. İçerisinde lösemi olanlar var, içerisinde asrın felaketi olan depremde kaybeden vatandaşlarımız için bu vesileyle Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına da başsağlığı, yaralılara da şifalar diliyorum. Bu 11 ilde Cumhurbaşkanımızın da söylemiyle yaklaşık 900 bin tane engelli vatandaşımız oluştu, dolaysıyla bunlarında operasyonları ameliyatları söz konusu kan bağışına ihtiyaç sürekli olarak artarak devam etmektedir. Bugünlerde desteklerinize her zamanki gibi ihtiyacımız var, sağ olun. Bir ünite kan, kurtarılan üç can" ifadelerini kullandı.

18 YAŞINI DOLDURAN ARKADAŞLARIMLA KAN BAĞIŞLAYACAĞIZ

Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi öğrencisi Sudenaz Yılmaz ise ; "18 yaşını dolduran arkadaşlarımla beraber okulumuzun da aracılığıyla buraya geldik, çok mutluyuz. Çünkü 18 yaşımıza girdiğimiz gibi, böyle bir harekette bulunduğumuz için çok kendimle de arkadaşlarımla da gurur duyuyorum. Burada bugün gönüllü olarak broşür dağıtacağız, kan vereceğiz" dedi.
10.05.2023

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI