TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 01-10-2026 23:09   Güncelleme : 01-10-2026 23:10

AK ÇARŞI DAVASI YARIN 01.10.2026

AK ÇARŞI DAVASI YARIN 01.10.2026

AKÇARŞI DAVASINDA GÖZLER YARINKİ DURUŞMADA
Akyazı’da yaklaşık 17 yıldır tamamlanmayı bekleyen Akçarşı AVM ile ilgili yargı sürecinde gözler yarın görülecek duruşmaya çevrildi.
Akyazı’nın uzun yıllardır gündeminde bulunan Akçarşı AVM ile ilgili eski Belediye Başkanı Hasan Akcan ve dönemin bazı yöneticileri hakkında açılan davanın duruşmasının 2 Ekim 2026 Cuma günü Akyazı Asliye Ceza Mahkemesinde görülmesi bekleniyor.
Akçarşı AVM’nin geçmişteki işlemleri ve yönetim süreçleriyle ilgili açılan davada, iddianamede üç ayrı suçlama bulunduğu belirtilmişti. Davada sanıkların hukuki durumları, mahkemenin değerlendireceği deliller ve yapılacak savunmalar doğrultusunda ele alınacak.
AKÇARŞI'NIN YILLARDIR ÇÖZÜLEMEYEN SORUNLARI
2009 yılında yapımına başlanan Akçarşı AVM, aradan geçen yıllara rağmen tamamlanamaması ve işletmelerin yaşadığı çeşitli sorunlarla sık sık gündeme geldi.
Merkezde faaliyet gösteren bazı işletmelerin elektrik, iskan ve ruhsat konularında sorun yaşadığı, elektrik ihtiyacının zaman zaman jeneratörlerle karşılandığı yönündeki iddialar da kamuoyuna yansımıştı.
Ayrıca Akçarşı nedeniyle Akyazı Belediyesi'nin önemli miktarda gelir kaybına uğradığı yönünde değerlendirmeler bulunurken, söz konusu rakamların ve varsa kamu zararının yargılama ve ilgili incelemeler sonucunda netleşmesi bekleniyor.
GÖZLER MAHKEMEDE
Yarın yapılacak duruşmada davanın hangi aşamaya geleceği, sanıkların savunmaları, dosyadaki deliller ve mahkemenin değerlendirmeleri merakla bekleniyor.
Akçarşı davasında yarın yapılacak duruşma, yaklaşık 17 yıldır çözülemeyen Akçarşı AVM meselesinin hukuki boyutuyla ilgili önemli duruşmalardan biri olacak.
Duruşmanın ardından ortaya çıkacak gelişmeleri kamuoyuna aktaracağız.

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI