BELEDİYE SEYREDİYOR” TEPKİSİ
Akyazı’da yıllardır çözülemeyen yol sorunları vatandaşın sabrını taşırdı. Bir belediye başkanı, dört başkan yardımcısı, 25 meclis üyesi ve 24 birim müdürüyle yönetilen Akyazı Belediyesi’nin, yedi yıldır birçok mahallede yaşanan çukur ve çamur sorununa kalıcı çözüm üretememesi tepkilere neden oluyor.
Özellikle yağışlı havalarda adeta çileye dönüşen mahalle yolları nedeniyle vatandaş artık belediyeden umudunu kesti. Osmanbey Mahallesi sakinleri, belediyeden hizmet beklemek yerine kendi imkanlarıyla yolların yama çalışmalarını yapmaya başladı. Kürek ve asfalt malzemeleriyle bir araya gelen mahalle halkı, bozulan yolları kendi emeğiyle düzeltmeye çalıştı.
Yapılan çalışmaları sosyal medya hesaplarından paylaşan vatandaşlar, hem yaşanan duruma tepki gösterdi hem de belediye yönetimine sert eleştiriler yöneltti. Paylaşımlarda, “Vergimizi veriyoruz ama hizmeti yine vatandaş yapıyor”, “Belediye nerede?” ve “Yedi yıldır görülmeyen yolları artık halk yapıyor” şeklindeki ifadeler dikkat çekti.
Vatandaşlar, başta Bilal Soykan olmak üzere belediye yetkililerini görevlerini yerine getirmemekle eleştirirken, mahallelerin temel altyapı ve yol sorunlarının artık görmezden gelinmemesi çağrısında bulundu.
Osmanbey Mahallesi’nde ortaya çıkan bu görüntüler, “Vatandaş hizmeti kendi yapacaksa belediye ne için var?” sorusunu da yeniden gündeme taşıdı.
VATANDAŞ YAPIYOR BAŞKAN SEYREDİYOR26.05.2025
00:45 - AKYAZI BELEDİYESİ