BAŞKAN SOYKAN’IN BELDİBİ ZİYARETİ YENİ SORULARI GÜNDEME GETİRDİ 18.06.2026

AKYAZI BELEDİYESİ - 18-06-2026 15:50

BAŞKAN SOYKAN’IN BELDİBİ ZİYARETİ

YENİ SORULARI GÜNDEME GETİRDİ 18.06.2026

Bilal Soykan, 18 Haziran 2026 Perşembe (Bugün) günü saat 21.00’de Beldibi Mahallesi'nde düzenlenecek "Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor" programında vatandaşlarla bir araya gelecek.

Başkan Soykan’ın Beldibi Mahallesi’nde gerçekleştireceği toplantı, geçtiğimiz yıl belediye meclisinde alınan tartışmalı  bir karar nedeniyle kamuoyunda çeşitli soruları da beraberinde getirdi.

Bilindiği üzere, Akyazı Belediyesi Meclisi'nin 3 Haziran 2025 tarihli toplantısında, gündemin 4. maddesi kapsamında, daha önce Reşadiye Mahallesi sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 32 hektarlık (320 dönüm) alanın Beldibi Mahallesi sınırlarına dahil edilmesi oy birliğiyle kabul edilmişti.bu kararla 150 yıllık sınırlar değişti  Söz konusu kararın ardından bölgede gelecekte nasıl bir planlama yapılacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Kamuoyunda özellikle şu soruların yanıtı aranıyor:

*Sınır değişikliğine ilişkin idari süreçler tamamen sonuçlandı mı?

*320 dönümlük alan için yeni bir imar planı hazırlanıyor mu?

*Bölgenin ticari alan veya farklı kullanım amaçlarıyla imara açılması gündemde mi?

*Önümüzdeki dönemde bu bölgede imar değişikliği yapılacak mı?

*Yapılması muhtemel plan değişiklikleri kamu yararı doğrultusunda mı şekillenecek?

Vatandaşların merak ettiği bu konuların, Başkan Soykan’ın Beldibi Mahallesi'ndeki toplantısında gündeme gelip gelmeyeceği ve konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapıp yapmayacağı yakından takip ediliyor.

Öte yandan, bölgeyle ilgili imar veya plan değişikliği yapılacağı yönündeki iddialar hakkında şu aşamada kamuoyuna açıklanmış kesinleşmiş bir karar bulunmuyor. Bu nedenle söz konusu değerlendirmeler, vatandaşlar arasında dile getirilen soru ve beklentiler olarak öne çıkıyor.

Gözler şimdi 18 Haziran (Bugün) da gerçekleştirilecek toplantıda yapılacak açıklamalara çevrilmiş durumda.

 

 

 

 

Günün Diğer Haberleri