AKYAZI'DA KALDIRIM İŞGALİ YOK 31.08.2025

AKYAZI BELEDİYESİ - 31-08-2025 13:31

Belediyeden “Kaldırım İşgali Yok” Açıklaması, Vatandaşlar Tepkili

Akyazı Belediyesi, kaldırım işgali iddialarına “yok” yanıtı verirken, vatandaşlar ilçede yıllardır süren soruna dikkat çekti.

Akyazı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İnönü Mahallesi 7004 Sokak’ta faaliyet gösteren bir işletmenin kaldırım işgali yaptığı yönündeki şikâyeti yanıtladı. Belediye Başkan Yardımcısı Ali Özer imzasıyla 25 Haziran 2025 tarihinde gönderilen resmi yazıda, zabıta ekiplerinin 20 Haziran 2025 günü saat 19.45’te bölgede yaptığı incelemede herhangi bir işgale rastlanmadığı bildirildi. İşletmeye kaldırım üzerine malzeme koymaması yönünde uyarıda bulunulduğu, denetimlerin devam edeceği ifade edildi.

Ancak Akyazı’da yaşayan birçok vatandaş, ilçede kaldırım işgallerinin uzun süredir çözülmeyen bir sorun olduğunu belirtti. Özellikle çarşı merkezi ve  caddelerde kaldırımların esnaf tarafından işgal edildiğini dile getiren vatandaşlar, yetkililerin bu duruma yıllardır kalıcı bir çözüm üretemediğini savundu.

Bazı vatandaşlar, belediyeden gelen açıklamanın sahadaki gerçek durumu yansıtmadığını belirterek “Kaldırımlar yayalara aittir, bu sorun artık çözüme kavuşturulmalı” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

 

Günün Diğer Haberleri